Predsjednik Nintenda potvrdio je da će Switch dobiti nasljednika te da će prve službene informacije biti otkrivene nekad tijekom ove fiskalne godine, odnosno nekad u periodu do 31. ožujka 2025.

Već neko vrijeme se šuška o takozvanom Switchu 2, ali ovo je prvi službeni iskaz Nintenda o njegovom postojanju. Predsjednik je u priopćenju također otkrio da će se u lipnju održati Nintendo Direct, ali je upozorio da na njemu neće biti govora o novoj konzoli već će u fokusu biti igre za Switch koje se očekuju u drugoj polovici 2024. godine.

Održat ćemo Nintendo Direct ovog lipnja u vezi s postavom softvera Nintendo Switch za drugu polovicu 2024., ali imajte na umu da se tijekom te prezentacije neće spominjati nasljednik Nintendo Switcha“, kazao je Shuntaro Furukawa.

Neslužbene informacije dosad su predviđale da će Switch 2 biti kompatibilan s igrama svojeg prethodnika, originalnog Switcha te da će vjerojatno zadržati prijenosnu funkcionalnost. Po jačini, šuškalo se da bi se novi Switch mogao mjeriti sa snagom konzola PS4 i XBO. Druge glasine otkrivale su da bi nadolazeća konzola trebala biti nešto veća od aktualne te da bi se Joy-Con kontroleri trebali pričvršćivati magnetima umjesto kliznim tračnicama (hvala, Polygon).