Izdavačka kompanija Square Enix i poznati japanski razvojni studio PlatinumGames (Bayonetta, NieR: Automata) nastavljaju objavljivati novosti o svojim nadolazećim projektima. Nedavno su najavili da rade na remasteru igre The Wonderful 101, zatim su najavili potpuno novu igru imena Project G.G., a potom su i obznanili da su otvorili novi studio s fokusom na live service igre.

Nova vijest dolazi u čast proslave desete obljetnice postojanja serijala NieR, pa su tako, na opće iznenađenje, Square Enix i PlatinumGames najavili svojevrsni remaster deset godina starog akcijskog RPG-a NieR Replicant – prvog nastavka u tom popularnom serijalu. To će ujedno biti i prvi puta da igra stiže na PC (kao i na PlayStation 4 i Xbox One), s obzirom da je dosad bila isključivo dostupna za PlayStation 3 i Xbox 360.

Novo izdanje NieR Replicanta dolazi pod čudnovatim imenom “Nier Replicant Ver.1.22474487139…“, a u tekstu ga nazivamo “svojevrsnim” remasterom jer Square Enix i PlatinumGames nigdje nisu upotrijebili konkretnu riječ “remaster”, već ga zovu “nadograđenom verzijom” originala, što je istaknuo i Square Enixov producent Yusuke Saito (hvala, ResetEra). Vijest o novoj verziji igre objavljena je i putem službenog twitter profila serijala NieR:

Novost je i da na većinskom dijelu ove nadogradnje radi studio Toylogic (poznati po radu na igrama The Evil Within i Super Smash Bros. Brawl), dok je sami PlatinumGames “donekle” umiješan u projekt, a brojni izvori spominju da s Toylogicom blisko surađuje i PlatinumGamesov Takahisa Taura, koji je kao glavni dizajner radio na igri NieR: Automata.

Što se same igre i njezinog sadržaja tiče, potvrđeno je da će “remasterirani” NieR Replicant imati i nanovo nasnimljenu glasovnu glumu i glazbu te nekoliko novih pjesama koje je skladao poznati skladatelj Keiichi Okabe (skladatelj glazbe za čitavi serijal Tekken, Super Smash Bros., ali i za obje igre u serijalu NieR). Uz to, u “remasteru” Replicanta očekuju nas i brojni novi likovi i novi završeci.

Kada će NieR Replicant stići na PC, PlayStation 4 i Xbox One, u ovom trenutku nije poznato, no dok čekate datum izlaska, svakako bacite oko na novi trailer objavljen povodom najave “remastera” ovog odličnog akcijskog RPG-a: