NieR: Automata, akcijski RPG iz 2017. godine kojeg je razvio PlatinumGames, a objavio Square Enix dobiva svoju anime varijantu punog naziva NieR:Automata Ver1.1a

Originalno, igra je smještena za vrijeme proxy rata između strojeva koje su stvorili vanzemaljci i androida koje su izradili ljudi, priča prati borbenog androida 2B, androida skenera 9S i lažnog prototipa A2 dok pokušavaju povratiti planet od neprijateljskih strojeva, a za potpuni doživljaj potrebno je uložiti više vremena i priču preći više puta jer svaki novi prelazak otključava dodatne elemente narativa.

Trailer prikazuje protagonistkinju, 2B kako korača kroz mutno i zadimljeno bojno polje držeći 9S u rukama. Vidimo isječke prve boss bitke u igri transformirane u animaciju u japanskom stilu. Prema vizualima iz trailera možemo zaključiti da radnja serije neće puno odudarati od one iz igre, ali poučeni iskustvima TV adaptacija, i dalje možemo očekivati zanimljive preokrete. 

Datum izlaska animea NieR: Automata Ver1.1a potvrđen je i trebao bi stići 7. siječnja 2022. godine. Emisija će biti emitirana na raznim japanskim televizijskim postajama, a oni izvan Japana moći će je gledati putem Hulu, Bandai ili Prime Video usluga. Kako izgleda nadolazeći anime serijal možete pogledati u videu.