Nedavno smo pisali da će Borderlands 3 kao besplatna nadogradnja doći na next-gen konzole PlayStation 5 i Xbox Series X/S u novom izdanju s poboljšanim teksturama, 4K rezolucijom i 60 sličica u sekundi, no razvojni studio Gearbox Software sada je potvrdio logičnu činjenicu: njihova akcijska looter pucačina bit će još jedan u nizu launch naslova za Sonyjeve i Microsoftove nove konzole.

Kada i gdje stiže next-gen izdanje igre Borderlands 3

Vijest je to koju je Gearbox danas objavio putem službene stranice izdavača 2K, ističući točne datume kada izlazi next-gen izdanje igre Borderlands 3, s obzirom na različite datume izlaska konzola. Tako igra na Xbox Series X/S dolazi 10. studenog diljem svijeta, zatim 12. studenog na PlayStation 5 u Americi, Kanadi, Meksiku, Australiji Novom Zelandu, Japanu i Južnoj Koreji te potom 19. studenog na PlayStation 5 u ostatku svijeta.

Ako išta, Gearboxu treba čestitati na tituli “Captain Obvious”, ali nema veze, rado smo se prisjetili kada i gdje na tržištu stižu i nove konzole. Dodali su još jednom i da u next-gen izdanju igre Borderlands 3 stižu i nove co-op značajke u vidu split-screen igranja za četiri igrača te dodatna opcija kojom će svi igrači na trenutnim i idućim generacijama konzola moći ručno odabrati žele li podijeliti ekran horizontalno ili vertikalno.

Za kraj, dodatno su istaknuli da imaju i puno novih uzbudljivih vijesti koje će prikazati u četvrtak 29. listopada u 18h po našem vremenu u sklopu specijalne epizode The Borderlands Show, putem službenoga twitch kanala igre Borderlands.