Kao što je već najavljeno na eventu PAX Online, Borderlands 3 dobit će svoju verziju za konzole PlayStation 5 i Xbox Series X.

Razvojni studio Gearbox poručuje da će igra biti optimizirana za next-gen konzole, a pokretat ćemo je u 60 sličica u sekundi te 4K rezoluciju u single-playeru. Uz to, stižu nam i nove co-op značajke u vidu split-screen igranja za četiri igrača te dodatna opcija kojom će svi igrači na trenutnim i idućim generacijama konzola moći ručno odabrati žele li podijeliti ekran horizontalno ili vertikalno.

Vlasnici Borderlandsa 3 na PlayStationu 4 i Xboxu One dobit će besplatnu nadogradnju na verziju za PlayStation 5 i Xbox Series X/S, koja će im ujedno omogućiti prijenos spremljenih pozicija, ali i svog sadržaja koji su prethodno kupili na trenutnoj generaciji. Najbolje od svega – Borderlands 3 moći ćemo zaigrati s prijateljima, neovisno o platformi na kojoj igraju jer će već iduće godine u igru stići podrška za cross-play.

Najavu dolaska Borderlandsa 3 na next-gen konzole možete pronaći u videu ispod, a uključili smo i točno vrijeme same najave. Točan datum izlaska na PlayStationu 5 i Xboxu Series X/S trenutno nije poznat.