Prema pozivu investitorima koji je objavio Electronic Arts, Star Wars Battlefront dobit će nastavak sljedeće godine. Novi Star Wars Battlefront nije bio na popisu EA-ovih naslova u razvoju za fiskalnu 2017., što znači da ćemo Battlefront 2, ili kako god će se igra zvati, vidjeti negdje između travnja i prosinca 2017. (EA-ova fiskalna godina završava u ožujku.) Nakon izlaska prošlog studenog, Star Wars Battlefront prodan je u preko 14 milijuna primjeraka.

“Vjerojatno ćemo imati jedan Star Wars naslov godišnje sljedeće tri do četiri godine,” rekao je EA-ov CFO Blake Jorgensen. Podsjećamo, EA ove godine izdaje (za sada) samo jedan Star Wars naslov: Star Wars Battlefront “iskustvo” za PlayStation VR. Osim toga, razvojni studio DICE radi na tri dodatne ekspanzije za igru.

Jorgensen je potvrdio da će nastavak Star Wars Battlefronta imati “veće i bolje svjetove”, te “sadržaj iz novih filmova”, što se vjerojatno odnosi ne samo na epizodu VII, već možda i na buduće nastavke. Dodao je da će i sve buduće EA-ove Star Wars igre uključivati sadržaj iz “antologijskih” Star Wars filmova — to jest, skorašnjeg Rogue One: A Star Wars Story, te neimenovanog filma o Han Solo. Star Wars Battlefront bio je ograničen samo na originalnu trilogiju.

Nakon Battlefront nastavka, 2018. slijedi za sada neimenovani Star Wars projekt za kojeg je zadužen razvojni studio Visceral Games, a čija je kreativna direktorica Amy Hennig, čije ime vjerojatno znate zahvaljujući Uncharted serijalu za kojeg je bila zadužena sve do odlaska iz Naugthy Doga u ožujku 2014. Studio Visceral Games radio je na Battlefieldu Hardline i serijalu Dead Space.

Novih trailera za Star Wars Battlefront sadržaj nema već mjesec dana, ali s obzirom da volimo završavati vijesti s videom, evo Daisy Ridley i Johna Boyege kako repaju o jednoj dalekoj, dalekoj galaksiji.

Word.