Danas je službeno najavljena još jedna akcijska RPG igra, koja će mnoge od prve neodoljivo podsjetiti na Dark Souls serijal. Naravno, ne radi se o nastavku Bloodbornea, nego Sinner: Sacrifice for Redemption – potpuno novom IPu potpuno novog studija.

Naime, bivši članovi Blizzarda, Ubisofta i Konamija udružili su se kako bi oformili Dark Star, novi indie studio sa sjedištem u Hong Kongu, a Sinner: Sacrifice for Redemption bit će njihov prvi zajednički pothvat. Vijest o tome službeno je otkrio izdavač Another Indie Studio, na čijem službenom YouTube kanalu možete pogledati prvi najavni trailer za ovu novu igru. Isti, dakako, prenosimo ovdje:

Sudeći po prvom službenom traileru, čeka nas još jedan zanimljiv akcijski RPG koji, osim što podsjeća na Dark Souls, po mnogima ima i primjesu Shadow of Colossusa. Kretnje lika tijekom borbe definitivno podsjećaju na Souls serijal, no generalno igra ipak ima neki svoj specifičan cel shaded stil.

Ono što se trenutno zna o samoj igri je da ćemo kao glavni lik Adam na svom putu do iskupljenja grijeha i spašavanja svoje duše susresti osam velikih bosseva. Prvih sedam predstavljaju sedam smrtnih grijeha – čudovišne verzije istih grijeha koji su nam poznati ni manje ni više nego iz kršćanstva i Biblije. Najčudnija od svega bit će činjenica kako ćemo prije svake bitke s bossom morati napraviti žrtvu, odnosno odabrati koji atribut ćemo si smanjiti (umjesto nadograditi, kako to inače u igrama biva), što će nas učiniti slabijima a neprijatelje težima za poraziti. To će nas, kažu izdavači Another Indie Studio, natjerati da pažljivo igramo tijekom borbe. Naša interakcija sa svakim bossom odlučit će o konačnoj sudbini glavnog lika, a nama donijeti više različitih završetaka.

Igra se očekuje tijekom 2018. godine, kad će biti dostupna za PC, PlayStation 4 i Xbox One.