Razvojni studio Spiders upravo je otkrio da očekivani nadolazeći fantasy RPG Steelrising (koji je prošloga mjeseca odgođen na rujan) nije jedina igra na kojoj aktivno rade, pa su tako uz pomoć izdavača Nacon najavili da GreedFall, interesantni fantasy akcijski RPG iz 2019. godine (smješten u 17. stoljeće ali s čudovištima), dobiva nastavak pod nazivom GreedFall II: The Dying World. Igra je u izradi za PC i konzole, a stiže tek 2024. godine

GreedFall II fokus ponovno stavlja na priču, odnose s NPC kompanjonima i odabire koje ćemo donositi kao igrači (zbog čega smo prvi GreedFall blago usporedili s BioWareovom igrom Dragon Age ali u drugačijem settingu). Znamo i da ćemo u GreedFallu II kao i u jedinici kreirati vlastitog igrivog lika te potom upoznavati i brojne NPC saveznike čije ćemo detaljne priče razotkrivati kroz sidequestove, produbljivati odnose i voditi kompanjone u bitku po vlastitoj želji, a moralni odabiri i odnosi s likovima koje putem skrojimo utjecat će na same ishode priče

No za razliku od prve igre u nastavku stižu i nove gameplay mehanike jer će borba ovoga puta puno veći naglasak staviti na taktiku. Sami nastavak zapravo će biti svojevrsni prequel, jer priča GreedFalla II počinje tri godine prije događaja iz prve igre. Tako ćemo preuzimati ulogu jednog od domorodaca iz Teer Fradeeja, istrgnuti silom sa svog otoka i odvedeni na kontinent Gacane.

U ovom starom svijetu koji su opustošili rat, ožiljci kuge Malichor i političke spletke različitih frakcija, morate povratiti svoju slobodu i kontrolu nad vlastitom sudbinom“, ističe studio u opisu igre te dodaje: “Koristeći diplomaciju, lukavstvo ili borbu, kao i pomoć saveznika koje steknete, na vama je da okončate osvajačke ambicije jednog čovjeka, što bi moglo značiti kraj za kontinent i vaš otok“.

Vrlo smo uzbuđeni otkriti GreedFall II, novu igru ​​iz Spidersa”, rekao je izvršni direktor Nacona Alain Falc u priopćenju za javnost te dodao: “Mnogi obožavatelji diljem svijeta molili su za ovaj nastavak, a mi smo oduševljeni što objavljujemo novu igru ​​koja će se fanovima sigurno svidjeti. Također se nadamo da će se svidjeti novim igračima i svim ljubiteljima RPG-a, sjajnih priča, akcije i fantazije”.

O izgledu igre tek trebamo dobiti prve konkretnije detalje, jer zasad postoji tek nekoliko slika na Steam stranici

Osnivačica i redateljica Spidersa Jehanne Rousseau dodala je: “Dok smo radili na Steelrisingu, naša ljubav prema univerzumu igre GreedFall nikada nije izblijedjela, pa smo oduševljeni što mu se vraćamo. U ovom novom poglavlju igrači će istraživati ​​stari kontinent s njegovim većim i raznolikijim okruženjima. Upoznat će nove suputnike i nove frakcije, a nadam se da će imati nezaboravne avanture”.

GreedFall: The Dying World izlazi nekad tijekom 2024. godine za PC i konzole, no studio Spiders u ovom trenutku nije otkrio o kojim se konzolama zasad radi.