Razvojni studio Spiders, u svojim počecima poznat po avanturama Sherlock Holmes i Gray Matter, a tijekom posljednjih deset godina po fantasy akcijskim RPG-ovima kao što su Of Orcs and Men, Bound by Flame i GreedFall, sinoć je najavio da je njihova očekivana nova igra Steelrising odgođena na rujan.

Podsjećamo, Steelrising je premijerno najavljen 2020. godine kao novi akcijski RPG s elementima podžanra souls-like, a radnja igre smještena je u Pariz u vrijeme kralja Luja XVI. koji je Francuskom nemilosrdno vladao krajem 18. stoljeća tijekom Francuske revolucije. Ono što Steelrising čini interesantnim je fikcionalni fantasy spin na stvarnu povijest jer Luj XVI sije teror i krvoproliće te pokušava ugušiti Revoluciju pomoću svoje mehaničke vojske robota automatona.

Zadatak igrača bit će pokušati promijeniti tijek povijesti i sukobiti se s robotima kroz dinamični i izazovni sustav borbe na velikoj mapi Pariza. Igrat ćemo kao Aegisženska robotica koja će imati razne mehaničke vještine i alate pomoću kojih će svaki igrač moći krojiti vlastiti stil igre, od snažne warrior klase do okretne i smrtonosne “plesačice”. Na raspolaganju ćemo imati različita mehanička melee i vatrena oružja, ali i gadgete poput kuke za hvatanje (engl. grappling hook), rasklopivog metalnog štita i  mnoge druge stvari koje ćemo otključavati kroz detaljni RPG sustav vještina.

Steelrising je trebao izaći u lipnju ove godine, ali je sinoć po novome odgođen na 8. rujna, što je odgoda od samo tri mjeseca, pa na izlazak igre nećemo morati dugo čekati. No osim odgode razvojni studio Spiders počastio nas je sinoć i novim dubinskim gameplay prikazom objavljenim ekskluzivno putem YouTube kanala portala GameInformer (video iznad).