Još u svibnju 2019. pisali smo kako je Sony otvorio vlastitu podružnicu PlayStation Productions koja će služiti kao produkcijska kuća za filmove i serije napravljene prema PlayStation ekskluzivama. Već dugo znamo za HBO seriju The Last of Us, holivudski film Uncharted i druge, no čini se da su mnogi zaboravili da je u svibnju 2019. prvi najavljeni projekt PlayStation Productionsa bio upravo TV serija Twisted Metal.

Kultni serijal otkvačenih i krvavih post-apokaliptičnih akcijskih/trkaćih igara Twisted Metal postoji još od 1995. godine kada je prva igra osvanula na originalnom PlayStationu, a posljednja igra u serijalu, odnosno, svojevrsni reboot izašao je 2012. godine. Još od najave serije nije bilo novosti, no jučer smo saznali da napokon kreće u aktivnu produkciju.

Kako prenosi filmski portal Variety, bit će to akcijska komedija s originalnim novim scenarijem. Donose nam ju poznati holivudski scenaristi Rhett Reese i Paul Wernick, dvojac odgovoran za scenarije filmova Deadpool 1 i 2 te Zombieland. Na seriji radi i Michael Jonathan Smith – scenarist/producent uspješne Netflixove serije Cobra Kai, a izvršni producenti bit će i šef PlayStation Productionsa Asad Qizilbash te direktor PlayStation Worldwide Studiosa Hermen Hulst.

Kako prenosi Variety, osim što ćemo imati priliku u seriji vidjeti maskotu igre – klauna Sweet Tootha, radnja serije trebala bi se vrtjeti oko brbljavog autsajdera koji dobije priliku za bolji život. No prvo mora uspješno dostaviti misteriozni paket preko post-apokaliptične pustoši.

Uz pomoć kradljivca automobila brzog na okidaču, suočit će se s pomahnitalim pljačkašima koji upravljaju ubojitim vozilima i drugim opasnostima na otvorenoj cesti, uključujući i poremećenog klauna koji vozi izrazito poznati kamion za sladolede“, stoji u opisu serije. Nažalost, s obzirom na to da je televizijska adapacija Twisted Metala tek krenula s produkcijom, nema nikakvog govora o službenom datumu dolaska na male ekrane, a nije poznato ni tko će glumiti u seriji.

No, kako god bilo, čelnici Sony Picturesa uvjeravaju gledatelje da ih očekuje briljantno smiješna adaptacija prepuna eksplozivne akcije. uz odličan scenarij koji se oslanja na najjači adut serijala – izopačeno ludilo. Baš zato očekujemo da će imati oznaku 18+, baš kao i Deadpool.