Sonyjev par godina stari TV i filmski produkcijski ogranak PlayStation Productions sada već radi punom parom. Osim što je već izašao holivudski film Uncharted, u izradi su još i HBO-ova TV serija The Last of Us, serija Twisted Metal (koja će se streamati na NBC-jevoj platformi Peacock), ali i film po igri Ghost of Tsushima. Uz sve to, danas su službeno potvrđene i TV serije po još tri Sonyjeve ekskluzive: God of War, Horizon Zero Dawn i Gran Turismo.

Službene potvrde za te tri serije stigle su putem Sonyjevog javno objavljenog poslovnog sastanka i brifinga, a otkrio ih je predsjednik PlayStationa Jim Ryan u kasnijoj Q&A sekciji. Snimke sastanka i Q&A sekcije zasad još uvijek nema, ali je dostupna PDF prezentacija.

Da je potencijalno u planu i izradi TV adaptacija igre God of War, prenijeli smo još u ožujku ove godine kada je filmski portal Deadline otkrio da je sa Sonyjem u pregovorima Amazon koji bi radio na produkciji. Ta informacija sada je službeno potvrđena, a iako God of War dolazi na Amazon, TV seriju prema igri Horizon kupio je Netflix.

Koja će produkcijska kuća raditi na i distribuirati seriju Gran Turismo, zasad još uvijek nije poznato niti službeno otkriveno. No generalno je interesantno iz ovoga uočiti što Sony i PlayStation ovime pokazuju kako su spremni surađivati sa svim velikim TV produkcijama jer na njihovim serijama i filmovima rade gotovo sve velike produkcijske kuće – od HBO-a i Netflixa do Amazona i drugih.