Nastavno na vijest od prošloga tjedna kad je šef Xboxa potvrdio da će Microsoft unatoč kupnji Activision Blizzarda poštovati postojeće ugovore i zasad zadržati serijal Call of Duty i na PlayStationu, iz pouzdanih izvora saznaje se da će na PlayStation zasad sigurno doći još barem tri iduće igre Call of Duty. Nakon toga? Kud koji, mili moji.

Vijest o tome ekskluzivno ponovno prenosi portal Bloomberg u čijem članku novinar Jason Schreier navodi četiri izvora bliska slučaju (koji su htjeli ostati anonimni). Iako ni Sony, ni Activision niti Microsoft nisu htjeli službeno komentirati situaciju (i iako i dalje nije točno poznato koliko traju unaprijed potpisani ugovori za isporuku Call of Dutyja na sve platforme), Schreierovi izvori tvrde kako će to trajati još barem iduće dvije godine.

Schreier potom ističe i informaciju da to uključuje ovogodišnji Call of Duty za koji se očekuje da će biti novi nastavak serijala Modern Warfare na kojem radi Infinity Ward, zatim u 2023. godini iduću igru Call of Duty na kojoj radi studio Treyarch (serijal Black Ops), dok je treća igra navodno idući nastavak za besplatni Call of Duty Warzone koji također stiže 2023. Da nam u bliskoj budućnosti slijedi Warzone 2, šuška se već neko vrijeme, stoga ove nove insajderske informacije imaju još više smisla.

No prema Bloombergovom izvještaju, izvori bliski slučaju tvrde da daljnji planovi za budućnost serijala Call of Duty zasad ostaju nejasni: hoće li sve ostale CoD igre nakon iduće tri biti Xbox ekskluzive (kako mnogi i očekuju) ili će Sony i Microsoft u međuvremenu potpisati neki novi multiplatformski ugovor, ostaje za vidjeti, a tu odluku Microsoft će navodno donijeti nakon što se kupnja Activision Blizzarda finalizira, što se očekuje na ljeto 2023. godine.