Zaustavite preše! Activision Blizzard usred gomile problema s tužbama postaje dio obitelji Xbox. Iskreno, ne znamo ni odakle bismo krenuli s ovom vijesti, ali službeno je – dolazi direktno s Xboxovog Twittera. 

Šef Xboxa Phil Spencer je u službenom blog postu iznio više detalja o samoj akviziciji, a vijest je ranije danas procurila putem Wall Street Journala. 

Ovom monumentalnom akvizicijom Microsoft je pod Xboxov kišobran dodao serijale Call of Duty, Overwatch, Diablo, Warcraft, Starcraft, Tony Hawk, Spyro, Crash Bandicoot i brojne druge. I sve to za sitnu cijenu od 68,7 milijardi dolara.

U Microsoftu su se suptilno dotaknuli i problematike iz tužbi, odnosno seksualnih zlostavljanja, “frat boy” kulture i maltretiranja ženskih zaposlenica unutar Activision Blizzarda. Tako Spencer ističe u objavi kako je Xbox predan i ciljevima inkluzivnosti u svim aspektima gaminga te da se vesele uklopiti svoju kulturu proaktivne inkluzivnosti u fantastične timove u Activision Blizzardu.

Naravno, do trenutka završetka akvizicije, Activision Blizzard i Microsoft će djelovati kao dva zasebna entiteta, no nakon što se proces kupnje završi, ekipa Activision Blizzarda će direktno polagati račune Philu Spenceru kao CEO-u Microsoft Gaminga. Što to točno znači za trenutnog kontroverznog CEO-a Activision Blizzarda – Bobbyja Koticka, zasad nije poznato.

Kad je u pitanju ekskluzivnost, Spencer je rekao kako će pokušati što je više moguće igara iz kataloga Activision Blizzarda ponuditi putem Xbox Game Passa (i PC Game Passa, naravno). U svemu tome Spencer nije zaboravio napomenuti kako Game Pass ima 25 milijuna pretplatnika te da žele što više sadržaja ponuditi putem svog pretplatničkog servisa. 

Rekao je i kako će fantastični naslovi iz Activision Blizzarda ubrzati njihove planove za Cloud Gaming kako bi što više ljudi na cijeloj planeti moglo biti dio Xboxove zajednice – bilo to preko mobitela, tableta, laptopa ili drugih uređaja. Plan je i nastaviti podržavati sve platforme i zajednice na kojima su Activision Blizzard igre dostupne jer, zaključuje Spencer, Microsoft je svjestan da u Activision Blizzardovim igrama uživaju igrači na brojnim platformama.