Jučerašnje veliko otvaranje novoga izdanja Blizzardovog poznatog eventa BlizzCon vrvilo je novim odličnim informacijama o nekoliko njihovih sad već kultnih igara, a između ostaloga najavljena su i dva nova heroja koji uskoro stižu u Overwatch!

Naime, tijekom velikoga otvaranja BlizzCona prikazan je potpuno novi Overwatch kratki animirani film, ovoga puta smješten na mapi Route 66 koju vežemo uz već poznatoga heroja – kibernetički nadograđenoga kauboja Jessea McCreeja.

U novome animiranom filmu naziva “Reunion” imamo priliku vidjeti kako je došlo do bombardiranja vlaka koji vječito stoji razrušen na početku mape uz payload, a naš poznati heroj McCree vrlo brzo otkriva kako je za to nedjelo zaslušna banda zvana Deadlock.

U filmu upoznajemo i voditeljicu bande te ujedno i novog 29. po redu Overwatch heroja čije ime je Elizabeth Caledonia Ashe – opasna žena koja očito ima dugačku povijest poznanstva s McCreejem.

Osim što se pojavljuje u novom kratkom animiranom filmu, Ashe je povodom otkrivanja dobila i još dva nova videa. Drugi video po redu predstavlja nam sve njezine sposobnosti koje ćemo imati na raspolaganju u igri:

Ukratko, Ashe spada pod kategoriju DPS likova, a kao glavno oružje ima poluautomatsku pušku naziva The Viper. Uz to ima i sačmaricu kojom, slično kao Pharah sa Concussive Blastom, može odbaciti neprijatelje od sebe, ali može ju koristiti i kako bi pomoću nje odskočila od zemlje i dosegla više razine i staze na mapama ili se pak odbacila i izbjegla sigurnu smrt u situacijama kad je opkoljena neprijateljima.

Također, uz poluautomatsku pušku i sačmaricu, može baciti i dinamit te ga raznijeti puškom (ili pričekati da sam ekplodira) kako bi nanijela area of effect štetu neprijateljima. Najzanimljiviji je, pak, njezin Ultimate napad, pri kojemu može pozvati svoga robotskog “slugu” Boba – interesantnog lika kojega također možemo vidjeti u animiranome filmu.

Treći video, kao i kod dosadašnjih otkrivanja novih likova, služi kao njezin origin story, odnosno kratko nas uvodi u priču o Asheinom porijeklu u već dosad viđenom anime stilu.

Kao što možete vidjeti, Blizzard se dobrano pripremio za otkrivanje novog 29. heroja Ashe i za njezin skori dolazak u igru (iako se u ovome trenutku ne zna kada stiže na PTR servere), no kao što smo najavili na samome početku teksta, već sada rade i na 30. heroju kojega su također predstavili na samome kraju novog kratkog animiranoga filma.

30. heroj je omnic imena Echo, također od prije poznata McCreeju te navodno njegova “partnerica”. Kada će točno doći u igru, zasada nije poznato, osim činjenice da u Blizzardu još rade na njoj. No, svakako za njezin prikaz do kraja pogledajte kratki animirani film Reunion objavljen na vrhu vijesti, jer Echo doista izgleda interesantno i posebno.