Capcom je jučer u sklopu sajma Tokyo Game Show 2021 napokon objavio kada dosadašnja Nintendo Switch ekskluziva Monster Hunter Rise dolazi na PC.

Za početak, ovaj hvaljeni akcijski RPG na PC putem Steama stiže već 12. siječnja 2022. godine, a bit će to kompletna verzija igre koja će uključivati i sav naknadno objavljeni sadržaj. No, osim kompletnog sadržaja, Monster Hunter Rise na PC-ju će biti i znatno naprednija verzija igre koja dolazi s najmodernijim grafičkim poboljšanjima, podrškom za rezoluciju 4K i 60FPS-a te će imati čitav niz opcija za podešavanje grafike, ali i teksture visoke rezolucije te podršku za ultra-wide monitore.

Odlična je vijest da je najavljen i besplatni PC demo igre koji na Steam dolazi već 13. listopada, odnosno za dva tjedna, pa će zainteresirani igrači imati priliku isprobati igru prije kupnje. Ukoliko ćete htjeti kupiti igru, Monster Hunter Rise koštat će 59,99 eura. No, ni to nije posljednja vijest, pa je Capcom najavio i veliku novu ekspanziju Monster Hunter Rise: Sunbreak koja stiže na ljeto 2022. godine, a donosi novi dio priče, novu bazu, mnoštvo novih lokacija, čudovišta, gameplay značajki i dodatnog sadržaja.

Puno više informacija o PC izdanju za Monster Hunter Rise, uključujući i sistemske zahtjeve i sve novosti koje donosi, pročitajte na službenoj stranici igre, a potom ju možete prednaručiti ili dodati na svoju wishlistu putem Steama – na ovome linku.