Da Microsoft i Samsung imaju posebno partnerstvo vezano uz Microsoftove usluge i Samsungove mobitele i tablete, poznato je još od prije, no na sinoćnjem Samsungovom eventu Unpacked 2020, uz najavu niza novih serija Samsungovih mobitela, tableta, satova i ostalih uređaja, gaming je dobio poseban naglasak, pa su tako ove dvije kompanije najavile da kroz njihovo posebno partnerstvo Microsoftova streaming usluga xCloud i pretplatnički servis Game Pass dolaze na Samsunove uređaje.

Dakako, ta vijest nadovezuje se na onu o kojoj smo već prethodno pisali, kada je Microsoft prije samo nekoliko dana službeno najavio da pretplata Xbox Game Pass Ultimate 15. rujna stiže na mobitele i tablete pomoću streaming usluge xCloud. Ona će tako od ovoga rujna biti integrirana u Game Pass, a pomoću nje igrači će na mobilnim uređajima moći igrati više od 100 igara dostupnih kroz Game Pass. No, osim što će ta usluga generalno biti dostupna na mobilnim uređajima operativnog sustava Android (u 22 zemlje svijeta), onima koji će kupiti nove Samsungove uređaje – Microsoftovo i Samsungovo partnerstvo ipak donosi određenu prednost i pogodnosti koje je Samsung jučer istaknuo na svome live eventu.

O samom partnerstvu usred live eventa gledateljima se obratio i sami šef Xboxa Phil Spencer, koji je podijelio nekoliko detalja vezanih uz partnerstvo i promociju te Samsungov fokus na gaming.

Tako je u sklopu službene najave i predstavljanja novog mobitela Samsung Galaxy Note 20 i novog tableta Samsung Galaxy Tab S7 obznanjena specijalna promocija pri kojoj uz prednarudžbu spomenutih uređaja kupci dobivaju čitavi paket koji uključuje bežični bluetooth kontroler PowerA’s MOGA XP5-X+ te tri besplatna mjeseca pretplate na uslugu Xbox Game Pass Ultimate

Partnerstvo Samsunga i Microsofta ne staje na ovoj novoj seriji uređaja Galaxy Note 20 i Galaxy Tab S7, već će se nastaviti i s budućim serijama Samsungovih uređaja, a osim promocije kroz koju Game Pass i kontroler dolaze u paketu s Galaxy uređajima ove jeseni, posebnost tog partnerstva leži i u činjenici da će vlasnici Samsung uređaja dobiti i posebnu verziju aplikacije Xbox Game Pass koja će biti dostupna kroz Samsungov Galaxy Store. Ta verzija aplikacije omogućavat će vlasnicima Xboxa da preuzmu tokene te putem Xbox Storea kupuju dodatni sadržaj u vidu DLC paketa, skinova i sl.

Ukoliko vas zanima više detalja, uključujući i što je sve Samsung najavio na sinoćnjem live eventu Unpacked 2020, čitavu snimku možete pogledati u nastavku: