Samim početkom ovoga mjeseca prenijeli smo vijest u kojoj je Ubisoft “zabunom” na svojoj stranici tehničke podrške istaknuo da će PlayStation 5 biti “backwards” kompatibilan isključivo s igrama za konzolu PlayStation 4., odnosno da neće podržavati igre za originalni PlayStation, PlayStation 2 i PlayStation 3, a Sony je tu informaciju sada službeno potvrdio.

Potvrda dolazi s portala Famitsu, kojemu je predsjednik i direktor Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan u intervjuu istaknuo kako su izgradili konzolu PlayStation 5 sa specifičnim inženjeringom, koji će podržati i trenutnu bazu od 100 milijuna igrača s konzole PlayStation 4.

S obzirom da bi kompatibilnost s ostalim prethodnim konzolama zahtijevala dodatne napore i izgradnju kompatibilnosti, troškove su, ističe Ryan, radije usmjerili  na novu tehnologiju poput iznimno brzog customiziranog SSD diska i novog kontrolera DualSense.

Ništa neočekivano. Detaljne informacije o svemu što smo saznali o konzoli PlayStation 5, pročitajte na ovome linku, a naše dojmove o cijenama igara i konzole pogledajte u novoj epizodi našeg video podcasta Rebootcast.