UPDATE (12.06. / 12:00h): Britanski portal Telegraph prenosi riječi Simona Ruttera, Sonyjevog glavnog čovjeka za Europu koji tvrdi da je Marvel’s Spider-Man: Miles Morales zapravo remaster originalne igre, a na konzolu PlayStation 5 stići će uz značajna poboljšanja i proširenu priču. Više informacija o igri očekujemo u naredno vrijeme.

ORIGINALNA VIJEST:

Jedna od najuspješnijih, odnosno najbrže prodavanih PlayStation 4 ekskluziva i najuspješnija superherojska igra dosada – Marvel’s Spider-Mandobiva nastavak i to ekskluzivno za next-gen konzolu PlayStation 5, a nastavak nosi naziv Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Vijest je to koju smo saznali putem Sonyjevog velikog livestream eventa PS5: The Future of Gaming

Svi koji su iole upoznati s univerzumom (i univerzumima – u množini, kao i s brojnim različitim izdanjima) Spider-Mana, čuli su za protagonista Milesa Moralesa, mladog afro-amerikanca koji je čak imao i glavnu ulogu u iznimno uspješnom animiranom filmu Spider-Man: Into the Spider-Verse iz 2018. godine. Upravo u cipele tog protagonista uskočit ćemo u nastavku Marvel’s Spider-Mana.

Na igri, dakako, ponovno radi poznati razvojni studio Insomniac Games, koji je relativno nedavno postao dijelom Sonyjeve obitelji PlayStation Studios, no o samoj igri zasad ne znamo ništa drugo, osim činjenice da izlazi nekad za blagdane 2020. godine ekskluzivno za PlayStation 5. Dotada u nastavku donosimo igrin odlični najavni trailer.