Jeff Minter vjerojatno je najčudniji i najluđi autor igara koji su ikada postojali, a Llamasoft: The Jeff Minter Story čini nam se kao sjajan način podsjetiti se na neke nezaboravne trenutke iz povijesti igara, kao i ponuditi novim generacijama sjajan paket gotovo svega što je Jeff napravio u zanimljivom virtualnom muzeju. U njemu ćemo moći vidjeti ne samo neke dizajnerske dokumente ovog autora igara te i na taj način pokušati shvatiti na koji način Jeff Minter stvara igre, nego i zaigrati 42 igre s 8 različitih platformi iz povijesti.

Ako ne znate tko je Jeff Minter, najkraći opis ovog autora igara je da voli pucačine, ovce, lasere i ljame. Ne nužno tim redoslijedom. A posjedujete li PS Vitu, vjerujemo kako ste se već upoznali s njegovim modernijim radom jer se TxK (remake Tempesta 2000) smatra obveznom igrom za ovu platformu. Mi ju svakako preporučujemo, dovoljno je prisjetiti se taktova elektro glazbe da opet poželimo izvaditi konzolu i zaigrati jednu od najzabavnijih arkada i dan danas.

Pripremite se za putovanje u prošlost u eru kazeta, fotokopiranih fanzina i README.TXT datoteka – eru u kojoj bi klinac s Commodoreom VIC-20 i snovima o radioaktivnim ovcama mogao postati jedan od najpoznatijih britanskih proizvođača igara. Llamasoft: The Jeff Minter Story stiže na PC, Xbox, PlayStation i Nintendo Switch 13. ožujka.