Iako nas ovoga rujna napokon očekuje Life is Strange: True Colors, nova igra u hvaljenom serijalu avantura, Life is Strange: Remastered Collection neće uspjeti izaći na vrijeme krajem rujna, kako je originalno planirano, već je prebačen na 2022. godinu.

Vijest o tome dolazi putem društvenih mreža i kanala serijala, na kojima razvojni studio Deck Nine i izdavač Square Enix ističu kako se istovremena izrada remastera za prvu igru i prequel, usporedno s novom igrom True Colors, pokazala kao izazov u vrijeme kada svijetom i dalje vlada pandemija koronavirusa.

Tako će Life is Strange: True Colors i dalje stići 10. rujna, dok će njegova zasebna DLC epizoda Wavelengths također izaći po planu – 30. rujna, no Remastered Collection po novome je planiran za početak 2022. godine, kako bi razvojni tim imao dovoljno vremena između izlazaka svake od tih igara te kako bi se “umanjio pritisak na developere”, stoji u službenoj objavi.

Iako zasada ne znamo točno kada ćemo se družiti s remasteriranim izdanjima Max i Chloe, protagonisticama prve igre i prequela, studio je obećao da će novi konkretni datum izlaska remastera objaviti uskoro te su fanovima zahvalili na razumijevanju, strpljenju i ogromnoj podršci.