Popularni belgijski razvojni tim Larian Studios ulaže sve svoje snage u rad na svom dosad najvećem RPG-u Baldur’s Gate III, no posla očito imaju preko glave, pa su upravo zato otvorili svoj novi studio, ovoga puta u Velikoj Britaniji.

Kako ističu u novom tweetu, nova podružnica nalazi se u Guildfordu i zato nosi naziv Larian Guildford. Sveukupno, kažu iz Lariana, ovo je njihov šesti studio, a dok su kroz postojećih pet studija smještenih diljem svijeta dosada brojali nešto više od 250 zaposlenika, taj broj sada će se dodatno povećati.

Osim što im je sjedište u Belgiji i gradu Ghentu, ostali studiji nalaze se u Irskoj (Dublin), Kanadi (Quebec), Rusiji (Sankt-Petersburg) i Maleziji (Kuala Lumpur), a novim šestim studijom Larian se prvi puta širi i na Englesku.

Na njihovom najambicioznijem RPG-u Baldur’s Gate III radi svih šest studija istovremeno, što ni ne čudi s obzirom na to koliko je projekt ogroman, naročito kad pogledamo što su sve pripremili u dosad najvećem ažuriranju koje su najavili prije samo nekoliko dana (više na ovome linku).