Prije mjesec dana, odnosno početkom prosinca 2019. dobili smo informaciju da izdavač 2K i novi razvojni studio Cloud Chamber rade na novoj igri u serijalu Bioshock, a danas nam, pak, stiže vijest vezana uz prve tri igre. Ako je suditi prema tajvanskom odboru za dobnu procjenu prikladnosti igara i digitalnog sadržaja, sve tri igre u serijalu Bioshock uskoro dolaze na Nintendo Switch.

Da vijesti o dolasku igara na Nintendo Switch (ili druge platforme) procure putem sličnih stranica za procjenu dobne prikladnosti, nije nova stvar te smo u više navrata svjedočili saznanjima o dolasku drugih igara. Stoga je vrlo vjerojatno da je ova informacija o dolasku kompletne kolekcije igara Bioshock na Nintendo Switch istinita.

Informacija o tome da je tajvanski odbor za rejting igara na svoju listu postavio sve igre Bioshock za Nintendo Switch dolazi putem web stranice Lootpots, a istu informaciju putem twittera je objavio korisnik Nibel, već od prije poznat kao pouzdani izvor za prenošenje procurenih informacija (sjetimo se, isti korisnik još je u svibnju prošle godine objavio informacije o točnom datumu izlaska igre Death Stranding).

Valja još istaknuti kako je na spomenutoj tajvanskoj stranici vidljivo nekoliko različitih unosa za igre Bioshock: tako su prikazane sve tri igre zasebno (Bioshock Remastered, Bioshock 2 Remastered i Bioshock Infinite), ali i kao već od prije postojeći paket Bioshock: The Collection, koji sadrži sve tri igre i apsolutno sve DLC dodatke. Zbog toga se vjeruje da će se za Nintendo Switch igre u serijalu Bioshock moći kupiti zasebno ili kao paket, ukoliko tako želite.

No, u ovom trenutku nije poznat točan datum kada bi serijal Bioshock trebao osvanuti na Nintendo Switchu te nam ostaje čekati službenu potvrdu, bilo od strane Nintenda ili izdavača 2K.