2K je danas najavio kako su osnovali novi razvojni studio Cloud Chamber, a njihov prvi projekt je novi nastavak u popularnom serijalu BioShock

Cloud Chamber igru će razvijati u svojim uredima u Montrealu i San Franciscu (oba grada su jedni od većih hubova za developere u industriji videoigara), a šefica studija je Kelley Gilmore koja je prethodno bila u Fireaxisu – još jednom 2K-ovom studiju koji je zadužen za serijale Sid Meier’s Civilization i XCOM. 

“Osnovali smo Cloud Chamber kako bi stvorili svjetove koje tek treba otkriti – kao i njihove priče, te koji pomiču granice onoga što je moguće u mediju videoigara.”, rekla je Gilmore. “Naš tim vjeruje u ljepotu i snagu raznovrsnosti, kako kod naših zaposlenika tako i u načinu na koji razmišljamo. Mi smo izuzetno iskusna grupa developera, uključujući mnoge koji su sudjelovali u razvoju prethodnih BioShockova i koji su zaslužni za njegov status. Izuzetno smo počašćeni što smo dio 2K obitelji i što imamo priliku radi na ovako legendarnoj franšizi”, zaključila je Gilmore. 

Novi Bioshock bit će u razvoju nekoliko godina stoga ga ne očekujemo uskoro. U svakom slučaju, još BioShocka svakako je razlog za slavlje, držimo fige da će nova igra biti hit kao i prethodne.