Izdavač Prime Matter i razvojni tim Massive Work Studio upravo su nas iznenadili objavom datuma izlaska za nadolazeći indie SF souls-like akcijski RPG Dolmen koji na tržište stiže već 20. svibnja.

Kad kažemo “iznenadili”, mislimo na činjenicu da je igra u ranom preview demou (koji smo igrali krajem prošle godine) djelovala nedovršeno i tehnički neispolirano. Ukoliko ste propustili naš gameplay prikaz i dojmove iz preview demoa, možete ih pogledati u prigodnoj epizodi Reboot Plays na našem YouTube kanalu, odnosno u nastavku teksta.

Podsjećamo, Dolmen je prvi veći projekt malog tima Massive Work Studio koji žanru Soulsa pristupa drugačije, miješajući futuristički SF s Lovecraftovskim kozmičkim hororom, ujedno podsjećajući na Dead Space i Alien u souls-like okruženju. Igra je nakon više godina rada nanovo službeno najavljena prošle godine kad su THQ Nordic i Koch Media najavili svoj novi izdavački ogranak Prime Matter.

Dolmen je jedinstven zbog činjenice da ćemo se osim pomoću gomile futurističkih mačeva i sjekira s vanzemaljskim neprijateljima boriti na daljinu koristeći raznorazne puške i pištolje. Očekuje nas borba s kukcolikim neprijateljima, robotima i mišićavim svemirskim tipovima s mačevima, puškama i magijom, uz velike i teške bosseve – tehnološki napredna zastrašujuća božanska bića iz drugih dimenzija.

Kako je danas najavljeno putem službenog novog trailera priloženog ispod, Dolmen izlazi 20. svibnja za PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S, a igra je od danas dostupna i za prednaručivanje. Cijena je 40 eura, a prednarudžba vam donosi i bonus pre-order paket “Rebel Set” koji uključuje jedan ekstra oklop, sjekiru i mač.