Napokon su stigle novosti za The Chant – novu horor akcijsku avanturu iz trećeg lica koju su nam prošle godine u svibnju u tajnosti iza zatvorenih vrata predstavili THQ Nordicova podružnica Koch Media i njihov tada pokrenuti novi izdavački ogranak Prime Matter prije nego je stigla i službena najava u lipnju u sklopu sajma E3. O igri tijekom posljednjih godinu dana nije bilo novih informacija sve do jučer kada su stigli novi trailer i okvirni datum izlaska, ali su novom najavom ujedno i otkazane ranije najavljene verzije za stare konzole PlayStation 4 i Xbox One te igra po novom ove jeseni dolazi samo na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.

Podsjećamo, The Chant je obećavajuća nova igra razvojnog studija Brass Token koja će nas zastrašiti svojim nadnaravnim horor elementima i psihodeličnim temama. Radnja je mještena na idilični otok na kojemu će se naša protagonistica umjesto mira, spokoja i prosvjetljenja suočiti s nizom zastrašujućih pojava koje na svijet prizove mračni kultistički ritual, otvarajući portal zastrašujuće demonske dimenzije zvane The Gloom.

Igra ima i jednu nesvakidašnju, interesantnu i kul premisu. Naime, mračna demonska dimenzija hrani se negativnom energijom, izluđujući ljude i potičući anksioznost i strah koji se potom manifestiraju u obliku demona i čudovišta. Stoga će naš zadatak, odnosno zadatak protagonistice biti ojačati svoj um, tijelo i duh kako bi preokrenula učinke rituala te kako bi pobjegla iz mračne dimenzije.

Osim što su nas podsjetili na radnju igre te podijelili novi trailer i fotke, studio je još prilikom najave obećao i sada ponovno podsjetio da će The Chant biti bogat temama okultnog, nadnaravnih užasa, istraživanja mračnih strana duhovnosti i raspetljavanja zastrašujućih otkrića univerzuma. Pa ako sve rečeno zvuči kao idealna igra za vas i ako se smatrate ljubiteljem psihodeličnih horor akcijskih avantura, a čekate saznati jesu li sve one glasine o novom Silent Hillu istinite ili ne, The Chant ove jeseni stiže na tržište. Nadamo se samo da neće biti odgođena jer prijašnja informacija na stranici studija sugerirala je da igra stiže u listopadu 2022., dok je sada nova informacija – jesen 2022. S konja na magarca, reklo bi se, ali što je tu je.