Jedna od najomiljenijih i najcjenjenijih igara u povijesti dobit će svoj drugi nastavak i to “samo” petnaestak godina nakon prvog pojavljivanja. Psychonauts je bila jedna od onih igara koja je bila nesumnjivo kvalitetna, zabavna i maštovita, ali je jednostavno izašla u krivo vrijeme. 2001, kada se pojavila na tržištu, nije bilo previše interesa za šarenu grafiku i otkačenu priču ma koliko god ona bila dobra. Igru su mnogi tek “otkrili” s početkom indie revolucije kada je igre reizdana u vrijeme kada su u modu ušli naslovi koji su na prvo mjesto stavljali vizualnu svježinu i kvalitetnu priču.

Jučer je tijekom Game awards nagrada na crowdfunding stranici Fig objavljena kampanja za Psychonauts 2.  To znači da će izlazak igre ovisiti o interesu igrača, ali pretpostavljamo da to neće predstavljati problem. U manje od 24 sata, igra je prikupila više od milijun dolara, otprilike trećinu traženih 3,3 milijuna koliko za razvoj traži njen legendarni tvorac Tim i njegov studio Double Fine.

Tim Schafer, što god mislili o njemu, je velika faca u industriji igara. Zaslužan je za neke od najpoznatijih avantura u povijesti, a proteklih je godina ponovno mijenjao krajobraz industrije s prvim velikim crowdfunding uspjehom za igru Broken Age, koja je otvorila vrata mnogim drugim projektima. Da, čak i onom liku koji je pomoću Kickstartera napravio salatu od krumpira za 55,000$. Tim je već iskusan u “žicanju” na crowdfundingu, što se vidi iz priloženog videa: