Nakon što su nas prošloga četvrtka u sklopu Sonyjevog eventa State of Play počastili fenomenalnim novim trailerom za očekivanu nadolazeću igru Deathloop i prikazali nam mehanike slični igri Dishonored, razvojni studio Arkane sada je izbacio još jedan novi trailer koji se ovoga puta fokusira na vremenske petlje.

U traileru nam se obraća direktor igre Dinga Bakaba iz Arkanea, a dok nam objašnjava na koji način ćemo prolaziti kroz smrtonosne timeloopove, odnosno vremenske petlje, sami Bakaba u ovom novom videu (ekskluzivno objavljenom putem IGN-a) također prolazi kroz vremenske petlje.

Bakaba nas ponovno podsjeća na radnju igre, a ta je da ćemo se nasukati na otok Blackreef kao asasin i protagonist Colt. Sami otok i njegovi stanovnici čitavo vrijeme ponavljaju jedan te isti dan u vremenskoj petlji. Kako bismo pobjegli s otoka, moramo ubiti osam ključnih meta prije nego se dan resetira, točno u ponoć.

Mete su svjesne našeg pothvata i ne slažu se s našim planom, pa su naredili svim ubojicama na otoku da pucaju na nas čim nas ugledaju. Fun fun. No još je bolje što mi sami teoretski nismo zapeli u vremenskoj petlji, pa Colt nema amneziju kao ostali i sjeća se svega što se događa. Samim time, svakim novim ciklusom zadržat ćemo oružja i specijalne sposobnosti (nalik Dishonoredu) koje smo otključali putem. 

Bakaba kasnije ističe i da nas uskoro očekuju konkretna objašnjenja i detaljniji prikaz nadnaravnih moći. Više bismo trebali saznati o antagonistici Julianni, koja će nas proganjati kao AI i čiju ćemo ulogu moći preuzeti u online modu i napadati druge. Bakaba je po prvi puta bacio hint da postoje i artefakti koje ćemo skupljati i pomoću njih modificirati oružja. Zasada možemo zaključiti da su očigledno slični runama pomoću kojih u Arkaneovom serijalu Dishonored modificiramo same sposobnosti. 

Što još direktor igre ima za reći o Deathloopu, vremenskim petljama, skupini neprijatelja i osam meta koje se zajedno zovu Visionaries te kako će oni biti raspoređeni kroz čak četiri različite četvrti mape otoka Blackreef koje ćemo morati proučiti kroz višestruke smrti, kako bismo točno naučili koji je najbolji način kako i gdje ih pronaći i uspješno ubiti, saznajte u novom traileru (iznad).

Deathloop izlazi 21. svibnja 2021. godine za PC i PlayStation 5. Od sada je dostupan za prednaručivanje putem Steama i PS Storea. Dolazi u više različitih izdanja s bonus in-game predmetima kao što su skinovi za Colta i Juliannu, trinketi, odnosno buffovi i jedinstvena pre-order i Deluxe Edition oružja itd.