CD Projekt RED potvrdio je australskom portalu Press Start da će Cyberpunk 2077 u Australiji izaći bez dodatne cenzure, ali i da će u Japanu stići u ponešto drugačijoj verziji, kako bi se ispoštovale smjernice japanske agencije za klasificiranje igara CERO.

Naime, Japance čeka poprilično cenzurirana verzija igre, pa će tako japanski igrači ostati zakinuti za fotografije genitalija na billboardima te billboarde u obliku genitalija. Pored toga, igrači neće biti u mogućnosti urediti intimne frizure svog lika ili odabrati veličinu i oblik spolnih organa kao ostatak svijeta. 

Japanskoj cenzuri tu nije kraj, pa će tako ćudorednim Japancima biti cenzorirane grudi odnosno pozadine likova, a neće vidjeti ni odrezane udove ili izvađene unutarnje organe

PEGI (Pan European Game Information) još uvijek nije dao svoju ocjenu za igru, ali ESRB (Entertainment Software Rating Board) tvrdi da bi Cyberpunk 2077 trebali izbjeći mlađi od 17 godina zbog nasilnih scena, upotrebe droge i alkohola, nagosti, otvorenog prikaza seksualnih scena i krvi. 

Cyberpunk 2077 nedavno je odgođen po drugi put, a po novom stiže tek 19. studenog na PC, PlayStation 4 i Xbox One.

O igri smo popričali i u najnovijoj epizodi našeg tjednog podcasta Rebootcast koju možete pogledati ovdje.