Moramo priznati kako s nestrpljenjem čekamo svaku novu vijest o igri Cyberpunk 2077 (koju je čak i Nvidia nazvala najočekivanijom igrom današnjice), a očigledno nas još uvijek drži i trailer koji smo vidjeli na sajmu E3 2019. Jutros smo pisali o tome kako Cyberpunk neće imati sustav morala kao neke druge RPG igre, no to nije sve, jer ovih dana stiže sve više svježih novosti o igri!

Romantične veze

Igrači će, osim heteroseksualnih romantičnih opcija, u Cyberpunku imati puno više mogućnosti

Naime, korisnik reddita pod imenom u/Magired1234 objavio je post u kojem je priložio screenshot razgovora s Pawełom Saskom – glavnim dizajnerom questova iz poljskog studija CD Projekt RED, a Sasko mu je otkrio kako nas u igri očekuju romantične veze te je povukao paralelu s igrom The Witcher 3.

Još uvijek se dobro sjećamo tog GOTY naslova iz 2015. u kojem je bilo moguće razviti romantičan odnos s nekim od NPC likova, ovisno o uloženom trudu. No, za razliku od Witchera u kojem je Geralt mogao razviti romantičan odnos samo s osobama suprotnog spola, Sasko otkriva kako će “igrač ovoga puta imati više mogućih romantičnih opcija osim heteroseksualne“.

Dolazi nam i New Game Plus?

Iz CD Projekta, čini se, računaju na višestruke prelaske i otključavanje novih statova uz zadržavanje starih kroz potencijalni New Game Plus mod

Čini se kako Sasko redovito odgovara na sve upite putem svog službenog Twitter kanala, pa ga je tako jedan drugi korisnik imena u/CaptainGJB upitao hoće li biti moguće imati lika s maksimiziranim “statovima” i sposobnostima ili će igra biti bliža The Witcheru 3 u kojoj je postojala limitirana mogućnost nadogradnji.

Ne bi imalo smisla da napravimo igru u kojoj je glavna premisa ponovno igranje i izbor, a da se u isto vrijeme dopusti maksimiziranje svih statova u prvom prelasku“, ističe Sasko, objasnivši kako i dalje rade na tom dijelu igre. Drugim riječima, ponudio je odgovor u kojem se može naslutiti kako jedan prelazak neće biti dovoljan da se od glavnog lika napravi ultimativni heroj, ali i da ćemo kod idućih prelazaka potencijalno zadržati prethodno otključane sposobnosti, što nam pomalo miriši na New Game Plus mod.

U svakom slučaju, Sasko nam nije otkrio puno, ali je otkrio sasvim dovoljno da sami zaključimo! Za kraj, podsjećamo da Cyberpunk 2077 na PCPlayStation 4 i Xbox One stiže 16. travnja 2020. godine.