CD Project RED se konačno smilovao tisućama, ako ne i milijunima fanova. Na Xboxovoj E3 press konferenciji napokon su objavili datum izlaska dugo očekivane igre Cyberpunk 2077 i to ni manje ni više nego uz pomoć popularnog holivudskog glumca Keanu Reevesa na glavnoj pozornici i već su, tim jednim jedinim potezom, praktički osvojili E3, ako se tako nešto uopće može osvojiti.


Tako je konačno prikazan novi cinematic trailer, ovoga puta iz perspektive muškog protagonista. Saznali smo da postoji mogućnost da nam kompanjoni u igri zauvijek izgube živote (barem se to u novome traileru dogodilo Jackieu – kompanjonu kojega smo detaljnije vidjeli u prošlogodišnjem prikazu gameplaya). Zatim smo saznali da će i Keanu Reeves doslovno biti lik u igri, iako ne znamo kakva će točno biti njegova uloga. Hoće li biti kompanjon ili samo sporedni lik – ostaje vidjeti. Nažalost, izuzev CG trailera, ovoga puta nismo vidjeli ništa od novoga gameplaya, iako smo se njemu izrazito radovali s obzirom da su prethodno iz CD Projekta objasnili kako se igra unazad godinu dana značajno promijenila.

Sve to voljni smo oprostiti i još malo pričekati na gameplay – zbog konačne spoznaje datuma izlaska te da CD Projekt RED više neće koristiti onu dobru staru – da igra izlazi “kad bude spremna”. Jeste li spremni? Cyberpunk 2077 izlazi 16. travnja 2020. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Prednarudžbe su već omogućene na službenim stranicama, a PC verziju igre, također, već sada možete prednaručiti ili dodati na wishlistu putem Steama – na ovome linku.