Konačno smo saznali kada ćemo zaigrati The Inpatient, prequel Until Dawna i drugu po redu VR igru u serijalu nakon Rush of Blooda. The Inpatient smješten je u Blackwood Sanatoriumu ’50-ih godina prošlog stoljeća, odnosno 60 godina prije Until Dawna. Na izlazak nećemo trebati čekati 60 godina jer ćemo The Inpatienta zaigrati već 21. studenog ove godine.

Podsjećamo, u Blackwood Sanatoriumu odvijao se se značajn dio priče Until Dawna, a kao što je obično slučaj s takvim institucijama u hororima, nešto je zaista pošlo po krivu. The Inpatient će nam otkriti gdje je zapelo i što se točno dogodilo.

U postu na PlayStation Blogu, izvršni producent u Supermassive Gamesu Simon Harris rekao je kako će nam igra omogućiti da pohvatamo bogatu pozadinsku priču Blackwooda i našeg lika koji se, prikladno, ne sjeća kako je završio tamo.

“The Inpatient vam omogućava da utječete na priču te da oblikujete posljednje, stravične, dane u Blackwoodu”, rekao je Harris i nadodao kako postoji više različitih krajeva ovisno o tome kako igrate i koje odluke donosite.