Je li vam ikada palo na pamet da bi prljavim i neuglednim tamnicama u igrama srednjovjekovne tematike dobro došao par marljivih ruku? Vjerojatno niste, a nismo ni mi, ali jest ekipa iz Giant Cat Gamesa koja za PC razvija Dungeon Renovation Simulator.

Radi se upravo o simulatoru čišćenja gdje kao mali radišni goblin uređujemo tamnice, dvorce i raznolike prostorije inspirirane fantasy tematikom. Akcija se odvija iz prvog lica tijekom kojeg vidimo koščate goblinske ruke kako s raznih površina uklanjaju nepoznatu zelenu ljigicu i ostale gadosti, a gameplay osim čišćenja uključuje i rješavanje raznih zagonetki te skupljanje vrijednog loota! Interesantna, ali i logična opcija koju ova igra nudi je renoviranje i uređivanje prostora po želji, jednom kada je level očišćen. Interakcija je moguća s gotovo svim predmetima unutar prostorija, a Giant Cat Games ističe da će gameplay biti temeljen na zakonima fizike te da će zagonetke biti moguće rješavati uz više različitih i inovativnih pristupa.

Autori je upisuju kao nezavisnu igru koja “besprijekorno spaja zadovoljstvo čišćenja s privlačnošću istraživanja srednjovjekovne fantazije”. Early Access koji kreće 2. travnja sadržavat će četiri zasebna levela od kojih svaki posjeduje “svoj jedinstveni koncept”. Za puni izlazak igre najavljeni su novi leveli, co-op te više vrsta prljavštine.