Portal BBC dosad smo spominjali u kontekstu prenošenja bitnih informacija iz gaming svijeta, poput Fortniteovog “kraja”, PUBG Corp. tužbe protiv Epic Gamesa ili pak velikog intervjua s Hideom Kojimom tik prije izlaska Death Strandinga. No, ovoga puta BBC spominjemo radi poteza koji će ostati zapisan u analima gaming industrije.

Naime, BBC-jev novinar Marc Cieslak posjetio je Ubisoftov studio u Torontu gdje je prošao kroz proces kompletnog skeniranja tijela s ciljem kreiranja virtualne verzije svog lika, nakon čega je upravo ta virtualna verzija ubačena u nadolazeću Ubisoftovu igru Watch Dogs: Legion, a Cieslak je potom s virtualnog Piccadilly Circusa u Londonu odradio intervju s virtualnom verzija Clinta Hockinga, creative directora trećeg dijela Watch Dogsa. 

U samom intervjuu nije rečeno ništa što već nismo znali o igri, ali ne možemo ne primjetiti sve te in-game detalje koji izgledaju poprilično realno. Čestitke BBC-u za ovaj potez jer ovo je svakako jedan drugačiji način izvještavanja koji nas je sve u redakciji posebno razveselio. Cijeli video možete pogledati na BBC-jevim službenim stranicama.