U ovo vrijeme prošle godine, PlayerUnknown’s Battlegrounds je bila najigranija battle royale igra. PUBG sada pada na popularnosti, dok je Fortnite Battle Royale sve uspješniji.

Battle royale žanr igara “izumio” je Brendan “PlayerUnknown” Greene, te ga je zatim pretvorio u samostalnu igru koju danas znamo kao PUBG. Od svih battle royale modeova, PUBG je stekao daleko najveći uspjeh, toliko velik da su ostali developeri odmah pokušavali svoju verziju battle royala staviti na tržište.

Epic Games su bili jedni od njih, te je Fortnite javno vukao inspiraciju iz igre nazivajući svoj novi projekt “Fortnite Battle Royale”. “Volimo igre kao što su PUBG i smatramo kako bi Fortnite bio savršena baza za našu vlastitu verziju,” rekao je Epic u objavi na blogu.

Sada PUBG Corp. naime tuži Epic Games zbog kršenja autorskih prava. O okršaju dva diva u industriji pisao je i BBC, poznata britanska stranica.

PUBG Corp. je rekao kako je PUBG prva samostalna battle royale igra, te da je zabrinut oko sličnisti između izbornika i generalnog stila igre. Ostali detalji tužbe trenutno nisu poznati.