Iako se odgode igara prouzrokovane globalnom pandemijom koronavirusa događaju već neko vrijeme, igrače širom svijeta najviše je potresla odgoda igre The Last of Us Part II, koji sada više ni nema definirani datum izlaska. No zato druga najočekivanija igra ove godine – Cyberpunk 2077 – i dalje ide prema planu.

Vijest je to koju je objavio sami poljski razvojni studio CD Projekt RED kroz svoje danas objavljeno financijsko izvješće i osvrt na proteklu 2019. godinu te financijske uspjehe studija i njihovih igara. Uz razne brojke, postotke i konkretne podatke o zaradi te druge planove za budućnost studija, o trenutnoj situaciji pandemije koronavirusa, kompletnom prebacivanju studija na rad od doma i napretku na dovršavanju igre Cyberpunk 2077 oglasio se predsjednik i direktor studija – Adam Kiciński

Ne fali nam motivacije i posjedujemo sve potrebne alate kako bismo provodili rad na daljinu. Radimo na ovaj način već više od tri tjedna i dosadašnji rezultati potvrđuju da sa svim našim operacijama možemo nastaviti bez većih poremećaja“, ističe Kiciński te dodaje: “Naši planovi nisu se promijenili – punom parom idemo prema rujanskom izlasku Cyberpunka“.

Eto, direktor CD Projekt RED-a i dalje je zasada čvrsto uvjeren da Cyberpunk 2077 izlazi na planirani datum – 17. rujna ove godine te ostaje vidjeti hoće li se dotada stvari promijeniti. Mi se nadamo da neće, jer igra je već jednom ovoga siječnja i bila odgođena (kada je pomaknuta s travnja na rujan).