Odgode igara normalna su pojava u procesu razvoja – developerima nekad treba više vremena kako bi igra bila u najboljem mogućem stanju za izlazak. U slučaju The Last of Us Part II čiji je izlazak upravo odgođen na neodređeni vremenski period, situacija je ipak malo drukčija. 

Ponovit ćemo to još jednom za svaki slučaj – The Last of Us Part II je odgođen, a novi datum izlaska je nepoznat. Dobre vijesti su da je jedna od najiščekivanijih igara ove generacije praktički gotova s razvojem te je Naughty Dog u završnoj fazi poliranja igre. 

Odgađanje igre uslijedilo je zbog logističkih problema uzrokovanih globalnom pandemijom koronavirusa. 

Naughty Dog je u izjavi na javnost rekao kako shvaćaju da su ove vijesti razočaravajuće za sve fanove ali i njih same. “Čak i s našim završavanjem igre na vrijeme, suočeni s logističkim problemima van naše kontrole, nismo mogli izbaciti The Last of Us Part II na način koji želimo. Želimo biti sigurni da će svi fanovi igru zaigrati otprilike u isto vrijeme te da ćemo svima omogućiti najbolje moguće iskustvo igranja. To je značilo odgađanje igre do trenutka kad će to logistički biti moguće.”, rekli su iz Naughty Doga.