Domaći zagrebački studio Exordium Games dugo ćemo pamtiti po njihovoj izvrsnoj mračnoj detektivskoj noir point and click epizodnoj avanturi Bear With Me, a kako ih ubuduće ne bi pamtili samo igrači na PC-ju i Steamu, igra uskoro dolazi na sve konzole trenutne generacije!

Vijest je to koju je objavio američki izdavač Modus Games, najavivši partnerstvo s Exordiumom, kao i planove da Bear With Me tijekom 2019. stigne na PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.

Donijeti Bear With Me na konzole je kao da ste našli rijetki dragulj i cijelome svijetu odali tajnu“, rekla je u izjavi za novinare Christina Seelye – direktorica Modus Gamesa te dodala: “Naš tim je vrlo uzbuđen što će raditi na ovoj mračnoj i zabavnoj igri“.

Za one koji nisu upućeni, Bear With Me je avantura specifičnoga crno-bijeloga vizualnog stila – po uzoru na klasične noir detektivske filmove, rukom crtane 2D grafike i s obiljem humora kakav je obilježio zlatno doba point and click avantura.

U igri preuzimamo ulogu djevojčice imena Amber Ashworth i njezinog plišanog medvjedića imena Ted E. Bear – okorjelog detektiva, koji će se zajedno s njom baciti na još jedan detektivski slučaj i istražiti nestanak njezinog brata.

O dolasku igre na konzole oglasio se i sami direktor igre – Andrej Kovačević, te podijelio svoje oduševljenje. “Vidjevši kakav je veliki uspjeh Bear With Me imao na Steamu, ne možemo biti sretniji što ćemo igru donijeti i igračima na konzolama” – rekao je Andrej te dodao: “Uskoro će svi imati priliku upoznati ove nevjerojatno raznolike likove“.

Dok čekate 2019. godinu i dolazak igre Bear With Me na konzole, a imate PC i još ju uvijek nekim čudom niste zaigrali, putem ovoga linka na Steamu možete kupiti sve tri epizode za samo 9,98 eura.