Još u rujnu 2017. godine pisali smo kako je srpski razvojni studio Ebb Software pokrenuo Kickstarter kampanju u svrhu prikupljanja sredstava za izradu svog ambicioznog i zastrašujućeg FPS horora imena Scorn. Iako igra još uvijek nije gotova i nema datum izlaska, danas smo saznali da osim na PC dolazi i na Xbox Series X, a bit će dostupna i kroz pretplatu na Xbox Game Pass.

Vijest je to koja stiže putem livestreama Inside Xbox, u sklopu kojega je prikazan novi brutalni trailer za Scorn, a ukoliko će mnoge podsjetiti na kultni Alien, razlog tome je što je ekipi iz Ebb Softwarea glavna inspiracija za vizualni dizajn upravo slavni pokojni umjetnik H.R. Giger koji je radio dizajn i specijalne efekte na Alienu.

Igra je prethodno trebala biti napravljena i objavljena u dva dijela, odnosno epizode, no studio je kasnije objavio da će igru ipak izbaciti kao jednu cjelinu. Što se, pak, tiče same igre, radi se o atmosferičnom hororu iz prvog lica smještenom u zastrašujući svemir. Igrači će biti doslovno bačeni u svijet igre, izolirani i izgubljeni te će morati istraživati različite povezane regije. Redoslijed je u potpunosti nelinearan, a Ebbovci obećavaju da je svijet igre praktički lik sam po sebi.

Kako smo ranije naveli, Scorn još uvijek nema službeni datum izlaska, no znamo da dolazi na PC, a po novome i na Xbox Series X i pretplatu Xbox Game Pass. Igru možete putem Steama dodati na svoju wishlistu, a u nastavku pogledajte novi trailer objavljen povodom najave dolaska igre na Xbox Series X.