High on Life službeno je postao najuspješnija igra na Xbox Game Passu u 2022. godini. Komična SF pucačina je također najuspješniji  izlazak neke multiplatformske igre na Microsoftovom pretplatničkom servisu i najuspješnija singleplayer igra na Xbox Game Passu, pohvalio se Squanch Games na svojem Twitter profilu.

Ova humoristična pucačina prikazuje puške koje govore, a pomogao ih je stvoriti ko-kreatora Ricka i Mortyja Justin Roiland. High on Life jedina je igra s ovim postignućem u povijesti Xbox servisa, a nalazi se na vrhu najpopularnije ljestvice čak i iznad Minecrafta.  

Koristeći statistiku iz igre prvih pet dana od objave, koja mjeri angažman i sate igranja, Microsoft je potvrdio da je ovaj FPS najuspješniji izlazak neke multiplatformske igre svih vremena na Game Passu. 

Oduševljeni smo odgovorom igrača koji su nas učinili trenutno najpopularnijom igrom na Game Passu. Kada je Squanch Games prvi put stvoren, cilj je bio napraviti igre koje želimo igrati – a Game Pass nam pomaže da dođemo do igrača koji također žele igrati te igre”, izjavio je Mike Fridley, direktor studija i COO Squanch Gamesa za Xbox Wire

High On Life govori o običnom tinejdžeru koji je upleten u galaktički sukob nakon što izvanzemaljski kartel otkrije da se ljudi mogu koristiti kao droga. Naravno, jedino logično rješenje je postati lovac na glave i srušiti cijeli kartel. Mješavina klasičnog pucanja, lagane RPG mehanike i nečuvenog humora, High on Life pokazao se kao veliki hit među obožavateljima diljem svijeta.

Metacritic rezultat ove igre je umjerenih 68, ali FPS u stilu Ricka i Mortyja i dalje je najpopularnija na Game Passu.