Josef Fares, lice i um studija Hazelight, je u intervjuu za Eurogamer detaljnije ušao u odnos koji njegov studio ima s gigantom gaminga, Electronic Artsom.

Kreator fantastičnih nezavisnih naslova Brothers: A Tale of Two Sons i nedavnog hita A Way Out je u intervjuu napomenuo da će mu Electronic Arts gotovo sigurno izdati slijedeću igru koja je trenutno u produkciji. Fares napominje da potpora koju od EA dobije znači puno, da poštuje ekonomski aspekt proizvodnje videoigara no nikome ne daje da dira njegovu viziju, što EA poštuje te mu daju potpunu potporu.

Gledajući gotovo nevjerojatan niz zatvaranja sjajnih studija od strane EA, te njegov notorni “Fuck the Oscars” govor, iznenađuje ovakva izjava, no Fares napominje da je s nezavisnim studijima koji surađuju s EA potpuna druga priča, te da u nekim slučajevima studiji uzimaju gotovo 100% profita.

Što se nove igre tiče, Fares nije otkrio puno detalja, no napomenuo je da će biti duža i poprilično drugačija od prijašnjih radova Hazelighta. Puna produkcija bi, po njegovim riječima, trebala krenuti za četiri tjedna, dok bi za dvije ili tri godine mogli prikazati “nešto”.