I dok Microsoft i razvojni studio 343 Industries još uvijek skrivaju točan datum kada će na tržište stići Halo Infinite, čini se da je glasovni glumac iz igre prije deset dana u podcastu slučajno otkrio da igra izlazi u studenom ove godine.

Gostujući u novoj epizodi YouTube kanala Fadam And Friends Podcast, kroz dva sata razgovora o svojoj glumačkoj karijeri, Verlon Roberts je istaknuo kako je radio na igri Halo Infinite te posudio glas i odradio motion capture za Spartan Griffina, lika koji se inicijalno pojavljuje u romanu Halo: Shadows of Reach i čije postojanje u igri Halo Infinite dosada još niti nije službeno najavljeno.

Bila je to jedna od mojih prvih (voiceover, op.a.) audicija – za igru Halo Infinite, koja je već trebala izaći, ali zbog pandemije, a potom i promjena u vodstvu, sada je pomaknuta na kraj studenog ove godine“, ističe Roberts, prisjećajući se svoje prve gaže kao glasovnog glumca, koju je osigurao nakon prethodnog glumačkog rada na kazališnoj predstavi te nizu reklama, filmova i TV serija.

Slučajno otkrivanje okvirnog datuma izlaska za Halo Infinite možete čuti i vidjeti u podcastu na otprilike 1h:10min:40sec. Kasnije tijekom intervjua Roberts ističe i da je imao zajedničke motion capture scene s glumcem koji je utjelovio Master Chiefa, otkrivajući da će se Master Chief i Spartan Griffin očigledno susresti u igri

Podsjećamo, Halo Infinite trebao je izaći na tržište zajedno s konzolom Xbox Series X/S kao njezin prvi ekskluzivni launch naslov, no prošloga ljeta u kolovozu odgođen je na 2021. godinu, kako zbog otežanih radnih uvjeta usred pandemije koronavirusa, tako i zbog negativnih reakcija fanova na zastarjele vizuale u premijernom prikazu gameplaya.

Kada će Microsoft i razvojni studio 343 Industries službeno otkriti datum izlaska ove očekivane Xbox ekskluzive te hoće li to zaista biti studeni, ostaje za vidjeti, no Robertsova informacija zapravo i jest u skladu s posljednjim službenim informacijama iz prosinca, kada je razvojni studio otkrio da Halo Infinite možemo očekivati ove jeseni za PC, Xbox One i Xbox Series X/S .