[UPDATE (17:32h)

Nastavno na vijesti od jutros, kada smo pomoću izlistanih novih achievementa, odnosno trojefa saznali da u The Last of Us Part II dolazi najteža razina Grounded i permadeath, naknadno je stigla i službena potvda te poduži post na službenome PlayStation blogu.

Kako na blogu ističe Matthew Gallant, glavni sistemski dizajner iz razvojnog studija Naughty Dog, uz gore spomenute dodatke u igru s novom nadogradnjom dolaze i potpuno novi grafički, audio i gameplay modifieri, ali uz njih i čitav niz novih opcija, postavki i poboljšanja kojima ćemo moći pristupiti kroz opcije igre.

Kompletnu listu novosti koje kroz novi patch 13. kolovoza dolaze u The Last of Us Part II pročitajte putem službenoga PlayStation bloga na ovome linku, a u nastavku donosimo i novi trailer vezan uz ovu nadogradnju:

 

[ORIGINALNA VIJEST (12:17h)]

Dva mjeseca nakon izlaska The Last of Us Parti II, odnosno jedne od najočekivanijih igara generacije, u igru napokon stiže poznata najteža razina iz prve igre, odnosno takozvani Grounded mod, a s njime u TLOuP II dolazi i permadeath.

Vijest o tome kasno sinoć se proširila internetom nakon što su mnogi,  uključujući i twitter profil PowerPyx, primijetili da je poznati razvojni studio Naughty Dog na listu trofeja za The Last of Us Part II dodao dva nova: “Dig Two Graves” i “You Can’t Stop This”.

Prvi od dva navedena trofeja zahtijeva da igru završite na težini “Grounded”, dok drugi zahtijeva da priču igre završite s uključenom postavkom za permadeath.

Obje stavke u igru dolaze kroz patch 1.03, a moramo priznati da odigrati The Last of Us Part II na najtežoj razini Grounded uz samo jedan jedini život i permadeath neće biti nimalo lako. Hoćete li se i vi odvažiti igrati ga pod tim uvjetima? Recite nam u komentarima. 🙂

Dotada, ukoliko već niste, našu video recenziju igre možete pogledati putem videa u nastavku: