Glasine od prošle jeseni da ćemo Gran Turismo 7 na PlayStationu 5 igrati početkom 2021. godine ipak su se pokazale neistinitima. Ne samo to, već GT7 uopće ni ne izlazi ove godine što, nažalost, nije iznenađujuće.

Vijest o odgodi igre dolazi putem novog velikog intervjua koji je magazin GQ održao s predsjednikom i direktorom Sony Interactive Entertainmenta Jimom Ryanom. Usred intervjua, na pitanje o Gran Turismu 7 oglasio se predstavnik Sonyja ističući kako je na razvoj utjecao virus COVID-19, donoseći sa sobom nepremostive produkcijske izazove te je igra prebačena na 2022. godinu.

Uz pandemiju koja je u tijeku, ovo je dinamična i promjenjiva situacija, a neki ključni aspekti produkcije igre usporili su tijekom posljednjih nekoliko mjeseci“, rekao je Sonyjev glasnogovornik te dodao: “Podijelit ćemo više detalja o datumu izlaska GT-a 7 kada to bude moguće“.

Podsjećamo, Gran Turismo 7 prvotno je najavljen prošloga ljeta na Sonyjevom eventu PS5: The Future of Gaming kao ekskluziva za PlayStation 5. Još u prosincu Sony je u najavi nadolazećih igara za PS5 isticao da bi GT7 trebao izaći 2021., no ni u jednom trenutku nije se spominjao konkretni datum. Sada je jasno i zašto.