Kao što smo i najavili ranije tijekom dana, Warner Bros. i razvojni studio WB Games Montreal ispunili su obećanje i u popodnevnim satima prikazali friških 13 minuta gameplaya za Gotham Knights u kojima su naglasak stavili na Red Hooda i Nightwinga – drugih dvoje od četvero igrivih protagonista (dok su gameplay za Robina i Batgirl prikazali još prije dvije godine).

Novost u gameplayu je što Nightwing na raspolaganju ima glider pomoću kojega može letjeti visinama grada prije nego se spusti u akciju, dok Red Hood ima svoju jedinstvenu “leteću” sposobnost – takozvani Mystical Leap – energetski izboj koji mu pomaže da doslovno skače po zraku. Po ulicama grada Gothama svih četvero igrivih likova moći će voziti i motor.

Prikazan je potom i glavni hub – toranj Belfry iz kojega ćemo pomoću centralnog računala otvarati mapu, birati izazove i napredovati priču. Ondje je i workbench, odnosno radni stol za nadogradnju vještina igrivih heroja, craftanje i opremanje različitog geara. Za kraj smo dobili uvid u jednu zasebnu misiju infiltracije u utvrdu negativaca zvanih The Court of Owls, a gameplay prikaz pokazuje kako ćemo do te lokacije, kao i do svih ostalih ostalih na mapi, moći doputovati koriteći fast travel sustav koji je u univerzum igre prigodno implementiran kroz leteće vozilo FastBat.

Druga polovica gameplaya sav fokus stavlja na borbu, prikaz stealtha, a potom i razne borbene sposobnosti pri čemu će svaki od četvero igrivih likova imati svoje jedinstvene poteze koje ćemo moći postepeno otključavati, poput Nightwingove sposobnosti Elemental Shockwave ili Red Hoodovih pištolja, bombi i slično.

No osim gameplaya koji izgleda poprilično kul, stigla je i jedna negativna vijest. Verzija Gotham Knightsa za stare konzole PlayStation 4 i Xbox One je otkazana te od sada igra dolazi samo na PC i nove konzole PlayStation 5 i Xbox Series X|S. Iz Warner Brosa nisu išli u detalje, već su samo istaknuli da su stare verzije otkazane “kako bi igračima pružili najbolje moguće gameplay iskustvo” fokusirajući sva sredstva i vrijeme u next-gen i PC izdanje. Šteta što to nije mogao reći CDPR kad su izbacivali Cyberpunk 2077. Barem nema novih odgoda pa je datum izlaska i dalje 25. listopada ove godine.

Za kraj, potvrđena su i tri različita izdanja igre, pa će tako Gotham Knights imati Standard Edition od 70 dolara, zatim Deluxe Edition (90 dolara) koji će uključivati i DLC Visionary Pack (ekskluzivna oprema, kozmetički dodaci, skinovi iz animirane serije Batman Beyond itd.) te posljednji i najveći Collector’s Edition (300 dolara) koji povrh stvari iz Deluxe izdanja uključuje i AR pribadaču, art knjižicu od 16 stranica, ekskluzivnu mapu grada Gothama i odlični kipić četvero igrivih likova. Također, igra ima i pre-order izdanje koje donosi i posebni skin za Red Hoodov motor (video u nastavku).