Iako streaming gaming platforme Google Stadia još uvijek nema u Hrvatskoj (i ne zna se kada će doći), svakako nije zanemariva pojava i platforma u kontekstu čitave gaming industrije. Govori to i činjenica da je na sinoćnjem novom izdanju digitalne konferencije Stadia Connect najavljeno čak 17 igara koje u narednom periodu od pola godine dolaze na Google Stadiu, kao i to da je još nekoliko poznatih studija najavilo da radi na Stadia ekskluzivama.

Čitava prezentacija nije trajala predugo te ju putem službenog YouTube videa možete pogledati u cijelosti u nastavku ovoga teksta, a ispod toga donosimo pregled svih onih najbitnijih informacija i najava.

Izradi ekskluziva za platformu Google Stadia po novome su se pridružila tri prominentna studija:

· Harmonix – studio prethodno poznat po brojnim ritmičkim i glazbenim igrama, samo neke od kojih su serijal Guitar Hero, serijal Rock Band, serijal Dance Central i mnogi drugi
·
Uppercut Games – ovaj studio čine neki od članova koji su radili na igrama kao što su Fallout: Tactics, serijal BioShock i XCOM te su specijalizirani u imerzivnom pričanju priča kroz okoliš, snažnim emocionalnim iskustvim i velikoj kreativnosti
·
Supermassive Games – osim što trenutno rade na serijalu horor avantura The Dark Pictures Anthology, već su odavno poznati po fantastičnim igrama kao što su serijal LittleBIGPlanet, Sackboy i Until Dawn

Novonajavljene igre

Na Stadia Connectu stigle su i najave nekih potpuno novih igara:

· Outcasters

Na ovoj multiplayer igri radi studio Splash Damage, mnogima izrazito poznat po multiplayer komponentama igara kao što su Return to Castle Wolfenstein, Wolfenstein: Enemy Territory, Doom 3, Brink te nekoliko igara serijala Gears of War (uključujući i prošlogodišnju peticu), a njihova nova igra Outcasters bit će Stadia ekskluziva s šarenim i jedinstvenim kompetitivnim svijetom. Borit ćemo se u mečevima s do osam igrača kroz niz šarenih borbenih arena.

 

· Orcs Must Die! 3

Treći i dugo očekivani nastavak izrazito popularne akcijske igre s obranom tornjeva jučer je izašla na platformu Google Stadia te kaos ubijanja orkova odvodi na neviđene razine, uz nove borbene scenarije.

 

· Super Bomberman R Online

Originalno je izašao 2018. za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch, a na platformu Google Stadia dolazi u novom obliku i s dodatkom Online u nazivu. Radi se o nadogradnji koja sa sobom donosi Battle Royale mod sa 64 igrača, uz druge nove modove te niz mogućnosti za customizacije te druge dodatke. Igra prvotno na Stadiu dolazi na jesen ove godine.

 

Ostale igre

Osim gore najavljene tri nove ekskluzive, otkriveno je i da na platformu Google Stadia dolazi čitav niz drugih third-pary igara, neke od kojih su vani već od prije na platformama PC, PlayStation 4 i Xbox One, a koje će u narednim mjesecima stići na Google Stadiu. Listu donosimo u nastavku.

· One Hand Clapping (dostupno već sada)
· PUBG seasona 8 (30. srpanj 2020.)
· Serious Sam 4 (kolovoz 2020.)
· PGA Tour 2K21 (21. kolovoz 2020.)
· NBA 2k21 (jesen 2020.)
· Sekiro: Shadows Die Twice (jesen 2020.)
· Dead by Daylight (rujan 2020.)
· Hitman (1. rujan 2020.)
· Hitman 2 (1. rujan 2020.)
· Hitman 3 (siječanj 2021.)
· WWE 2K Battlegrounds (18. rujan 2020.)
· Hello Neighbor (20. rujan 2020.)
· Outriders (blagdani 2020.)
· Hello Neighbor: Hide & Seek (blagdani 2020.)