Najpoznatiji i najstariji aktivni hrvatski razvojni studio Croteam i njihov izdavač Devolver Digital upravo su iznenadili sve vlasnike Xbox Game Passa i na taj pretplatnički servis lansirali novo next-gen izdanje igre Serious  Sam 4.

Četvrti nastavak u serijalu najpoznatije hrvatske igre koja broji gomile fanova iz čitavog svijeta originalno je izašao u rujnu prošle godine ekskluzivno za PC i streaming platformu Google Stadia, a danas, 7. prosinca igra je konačno izašla i za konzole PlayStation 5 (igrivo i na PS4) i Xbox Series X|S. No dolazak na Game Pass nije bio prethodno najavljen.

Svi vlasnici pretplate na Game Pass igru mogu preuzeti i igrati besplatno na Xboxu Series X|S te kroz Xbox aplikaciju na PC-ju, dok će svi oni koji nemaju pretplatu za igru na Xboxu morati izdvojiti 39,99 eura, kolika je i inače njezina cijena za PC putem Steama (224kn na PS Storeu).

Također, važno je istaknuti kako se Xbox Game Pass inačica Serious Sama 4 odnosi samo na novu generaciju, dok će vlasnici “starog” Xboxa One i dalje morati čekati na “last-gen” izdanje.