Ako ste već imali priliku zaigrati novi God of War Ragnarök, a poznavatelj ste ovog serijala, vjerojatno ste se pitali gdje je nestao photo mode. No, ne berite brigu jer je dugo iščekivani Ragnarök razvojnog studija Santa Monica s današnjim danom dobio photo mode i to za nešto manje od mjesec dana od prvotnog izlaska igre.

Ako niste znali, Ragnarökov prethodnik iz 2018. godine također u startu nije imao opciju photo moda već ju je dobio naknadno u jednom od patcheva.

God of War Ragnarök do sada se pokazao kao spektakularna igra koja nudi mnoštvo predivnih lokacija u svih devet svjetova ispunjenih najrazličitijim stvorenjima i likovima s kojima se Kratos susreće na svojem putovanju. Ljubitelji ove franšize sada će moći ovjekovječiti fotografije i snimke tih devet svjetova.

Santa Monica nije ništa drastično mijenjala što se tiče samih mogućnosti photo moda od onih koje su dostupne u Ragnarökovom prethodniku pa su tako i ovdje dostupne opcije mijenjanja ekspresije lica protagonista s novitetom mogućnosti primjene tih opcija na sporednim likovima kao što su Sindri, Brok i drugi.

Pravi ljubitelji fotografije na raspolaganju imaju standardne kontrole kamere poput prilagodbe vidnog polja, žarišne duljine, dubinske oštrine, udaljenosti fokusa i slično. Kao i u prethodnom nastavku, igračima je omogućeno podešavanje postavki slike kao što su ekspozicija i zasićenost kadra, zajedno s dubljim opcijama za promjenu kvalitete kao što su filtriranje boja i F-stop kompozicije.

Pristup photo modu moguć je pomoću pritiska na tipku za pauziranje i potom pritiskom na kocku (kvadratić) u početnom sučelju. Sretno fotkanje!