Kao i niz drugih najvećih PlayStation ekskluziva dosad, Sony i PlayStation Hrvatska jučer su nas obavijestili da će nadolazeći hit i PlayStation ekskluziva God of War Ragnarök također biti lokaliziran na hrvatski jezik.

Vijest o tome dolazi točno mjesec dana nakon što je nastavak hvaljene akcijske avanture God of War konačno dobio premijerni prikaz gameplaya u sklopu eventa PlayStation Showcase 2021. Kao i prethodna igra u serijalu, ali i brojne druge Sonyjeve ekskluzive (Ghost of Tsushima, Medieval Remake, Ratchet & Clank: Rift Apart i The Last of Us: Part II), tako će God of War Ragnarök imati titlove i izbornike na hrvatskom jeziku. Naravno, audio i dalje neće biti sinkroniziran, što osobno ne bismo ni htjeli. 🙂

Osim novosti o lokalizaciji na hrvatski, podsjećamo i na nekoliko osnovnih informacija o igri. Kratos i njegov sin Atreus u nastavku kreću na mitsko putovanje prije dolaska Ragnaröka – sudbinske bitke koja će okončati svijet u nordijskoj mitologiji. Na tom putu obići će devet svjetova u potrazi za odgovorima i saveznicima dok se snage Asgarda pripremaju za rat. Putem će istraživati fascinantne mitske krajolike, okupiti saveznike iz svih svjetova i suočiti se sa zastrašujućim neprijateljima – nordijskim bogovima i čudovištima.

God of War Ragnarök izlazi 2022. godine za PlayStation 4 i PlayStation 5, a povodom najave lokalizacije na hrvatski jezik, PlayStation Hrvatska je na svom službenom YouTube kanalu još jednom objavio prošlomjesečni najavni trailer, ovoga puta s hrvatskim prijevodom.