Vjerujemo da će na ovu vijest svakom fanu klasičnih RPG-a, a naročito kultnog serijala Baldur’s Gate poskočiti srce, no čini se da Larian Studios – tvorci RPG igara Divinity: Original Sin I i II najavljuju da rade na igri Baldur’s Gate III.

Naime, putem njihove službene stranice – larian.com – pojavio se video koji se vrti u petlji, a sadrži samo ogromni logo – rimski broj 3, odnosno “III” te su mnogi fanovi počeli vjerovati da se radi o najavi igre Divinity: Original Sin III, što je sasvim logično. No, potom su revni fanovi na internetu prokopali po meta-podacima stranice, skinuli video logoa te u tekstualnom editoru Notepad pronašli sljedeći tekst: “BaldursGate_logo_III_retouched.png“. Drugim riječima, sami logo s brojkom III odnosi se, čini se, ni manje ni više nego na Baldurs’ Gate III. Znamo, ni mi ne možemo vjerovati.

Spomenuti fan čak je bio voljan sa svima zainteresiranima na twitteru podijeliti upute kako točno doći do skrivenih meta-podataka, koji skrivaju još nekoliko sočnih informacija:

Interesantno je da se iz samih meta-podataka mogu iščitati i “Dungeons & Dragons” te, posljedično, “Wizards of the Coast” – naziv kompanije koja drži pravo izdavanja nad serijalom Baldur’s Gate, a Dungeons & Dragons je ovdje ključna poveznica, s obzirom da je sami serijal Baldur’s Gate smješten u Forgotten Realms – kampanju i igraći svijet RPG-a Dungeons & Dragons.

Što ovo sve znači i otkuda potencijalni treći nastavak kultnog serijala Baldur’s Gate u rukama Larian Studiosa (s obzirom da je prve dvije igre serijala napravio BioWare), ostaje vidjeti. No, kao i ostali koji su potpuno iznenađeni i euforični zbog ove glasine i potencijalnog preuranjenog curenja informacija o igri Baldur’s Gate III, nadamo se da će Larian Studios službeno otkriti igru na ovogodišnjem sajmu E3 2019, koji se odvija za manje od dva tjedna.

Za kraj, ukoliko se glasine doista pokažu istinitima (a vrlo je izgledno), bit će to konačni i neočekivani povratak kultne i jedne od najboljih RPG igara na svijetu nakon punih 19 godina, s obzirom da je Baldur’s Gate II izašao sad već davne 2000. godine. Također, ukoliko dosad nikad niste zaigrali bilo koji od prva dva nastavka Baldur’s Gatea, obje igre dobile su svoj moderni remaster te su dostupne za kupnju putem Steama. Toplo vam preporučamo da ih kupite i zaigrate; prvu igru Baldur’s Gate možete naći na ovome linku, a Baldur’s Gate II ovdje. A ukoliko želite, kompletnu sagu možete nabaviti u jednom “bundle” paketu na ovome linku, jer ista sadrži obje igre, kao i niz od nekoliko odličnih dodataka i bonus sadržaja.