Prošle godine smo vidjeli prvi prikaz gameplaya za dolazeći cyberpunk singleplayer SPINE, a studio Nekki je sada odlučio podijeliti još malo pre-Alpha snimki kako bismo dobili bolji dojam što nas očekuje sljedeće godine.

Kao što je poznato, SPINE je mješavina borilačke vještine kung-fu i napucavanja iz vatrenog oružja zapakirana pod zajednički nazivnik gun-fu. Rečeno je da studio Nekki surađuje sa stručnjacima za akcijske filmove i obećava “pravu kinematografsku avanturu u kojoj svaki trenutak izgleda kao scena iz epskog blockbustera”. Uz to, ističe se korištenje najmodernije tehnologije kao što su UE5 i njihov vlastiti motor za animaciju, Cascadeur.

Igra prati protagonistkinju Redline, inače uličnu umjetnicu koja se spletom okolnosti ujedinila s moćnim implantatom Spine koji joj se zalijepio na kralježnicu i podario joj svoje nevjerojatne sposobnosti. Ovaj moment već smo vidjeli u seriji Cyberpunk: Edgerunners gdje David Martinez dolazi u posjed moćnog implantata Sandevistan koji se isto tako nalazi na njegovoj kralježnici i daje mu OP moći. Redline i Spine zajedno se bore protiv autokratskog AI režima Tensor Corporation “dok uče vjerovati jedan drugome”, ističe Nekki.

Ako SPINE već u ranoj fazi razvoja izgleda ovako spektakularno, možemo se nadati da će Nekki do kasne 2025. godine kada je za PC i konzole planiran izlazak, ovu akciju dovesti do savršenstva. Definitivno se radujemo vidjeti kako će izgledati daljnji razvoj ove ambiciozne igre koja na inovativni i zabavan način miješa blisku borbu i borbu na daljinu, a komentar producenta SPINE-a govori nam da su naše nade opravdane:

Današnji pre-Alpha Market Gun Fu teaser samo je okus SPINE-ove kinematografske akcije s početka igre kada je Redline otključala samo mali broj Spine-ovih sposobnosti”, kazao je Dmitry Pimenov i dodao: “Veselimo se što ćemo kasnije ove godine pokazati više igranja, kao i otkriti više o SPINE-ovoj dubokoj priči i izgradnji svijeta, pozadini likova, scenama i kinematografskoj produkciji“.